Lumen ja jään kes­kellä yöpyessä ei tar­vitse palella. Kaikki hotel­li­vie­raat saa­vat käyt­töönsä hyvät makuu­pus­sit ja sisällä läm­pö­tila pysyy –5 asteen ylä­puo­lella, vaikka ulkona olisi kuinka kylmä. Suite vm. 2014

Lumen ja jään taikamaa

Hotellit

Lapland Hotels Snow Village syntyy.

Ylläsjärvellä alkavat Snow Villagen rakennustyöt heti, kun sää pysyy tukevasti pakkasella. Unohtumattomassa ympäristössä voi majoittua isommallakin porukalla ja kappelissa voi viettää vaikka ikimuistoiset häät.

lainio_logoYlläsjärven alueelle, 200 kilometriä Napapiiriltä pohjoiseen rakennetaan joka vuosi uusi, henkeäsalpaava lumikylä, Snow Village. Rakennustyöt alkavat heti, kun lämpötila laskee kymmenen pakkasasteen tuntumaan.

-Rakentamiseen käytetään noin 30 000 kuutiota lunta, kohdepäällikkö Riikka Ilves kertoo.

Kappelissa voi järjestää vaikka ikimuistoiset häät.
Kappelin sadunhohteista tunnelmaa viime vuonna.

– Snow Village rakennetaan kokonaan lumesta ja jäästä ja se kattaa noin 20 000 m2 alueen. Kylässä on noin 3000m2 katettua sisätilaa.

Snowvillage03suite
Snow Villageen rakennetaan tänä vuonna 24 hotellihuonetta.

Snow Villageen rakennetaan hotellihuoneiden lisäksi edellisinä vuosina suosittu lumiteatteri sekä kappeli, jossa voi järjestää vaikkapa ikimuistoiset häät. Juhlavieraat voidaan kestittää Jääravintolassa, jonne tulee noin 100 istuinpaikkaa. Tilaa on siis isommillekin ryhmille, Ilves kertoo.

Snow Villageen rakennetaan tänä vuonna 24 hotellihuonetta, joista 2 on neljän hengen sviittiä, 2 twin-huonetta, 8 suitea ja 12 double-huonetta.
Lumirakentamisesta vastaavan Tomi Kurtakon mukaan lumitaiteilijoiden joukko on varsin kansainvälinen.

– Meille tulee taiteilijoita Suomen lisäksi muun muassa Kiinasta, Latviasta, Norjasta ja Virosta, Kurtakko kertoo.

– Teemme myös uusia lumimuotteja, joten Snow Villagesta tulee jälleen uudenlainen ja yllättävä.

teksti: Kari Martiala | kuvat: Lapland Hotels


Snow Village

JAA