Mikä raaka-aine olisit?

Lapin herkut

- Kuningasrapu.

Näin vastaa hymyillen uuden Lapland Hotel Tampereen keittiöpäällikkö Tomi Schulze.

Kuka olet?

– Tomi Schulze.

Tehtävä ja työkokemus?

– Toimin keittiöpäällikkönä ravintola Dabbalissa Lapland Hotels Tampereella.

– Minulla on työkokemusta on noin 20 vuoden ajalta ravintola-alalla erilaisista keittiöistä. Suurimman osan ajasta olen viettänyt Tampereen seudulla, mutta käväissyt pariin otteeseen myös ulkomailla hommissa Irlannissa ja Kanadassa. Viimeiset pestit ennen nykyistä olivat Juvenes-Yhtiöillä tuotekehityspäällikkönä ja Stefan’s Steakhousessa keittiömestarina.

Perhe?

– Perheeseeni kuuluvat vaimoni Katri sekä Erika 7v ja Olivia 4v.

– Poro, Inarijärven rautu ja Pykeijan kuningasrapu ovat listamme keskeisiä raaka-aineita, keittiöpäällikkö Tomi Schulze sanoo.

Harrastukset?

– Vähäisellä vapaa-ajallani olen löytänyt pitkästä aikaa taas jalkapallon ja satunnaisesti käyn kalassa, yleensä huonolla menestyksellä. Ruoan ja viinin kanssa tulee pelattua myös vapaa-aikana kohtalaisesti joten kai senkin voi harrastukseksi laskea.

Mitkä veitset löytyvät salkustasi?

– Globalit.

Mitä ottaisit mukaan autiolle tunturille?

– Tulentekovälineet, kattilan, lihaa, yrttejä ja punaviiniä.

Mikä raaka-aine olisit?

– Kuningasrapu.

Mitä et tekisi mistään hinnasta?

– Saatan olla hiukan yllytyshullu, vaikea keksiä mitään… Ehkä en hyppäisi mistään typeristä paikoista.

Mikä olisi viimeinen ateriasi ja keitä tulisi juhliin?

– Antaisin erään nimeltä mainitsemattoman kohtalaisista ylilyönneistään tunnetun entisen työkaverini valmistaa aterian, joten se kestäisi ainakin pitkään. Mukana olisi tietenkin perheeni ja muutama hyvä ystävä.

Talvinen resepti suosikki?

– Kurpitsakeitto. Paahda halkaistuja myskikurpitsoita oliiviöljyn ja rosmariinin kera noin 30 minuuttia kuumassa uunissa. Koverra hedelmäliha irti kuorista ja keitä hyvässä kanaliemessä kypsiksi. Lisää hiukan kermaa sekä voita ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausteeksi suolaa, muskottia, kanelia, inkivääriä ja vaahterasiirappia. Tarjoa kaverina hyvää itse leivottua leipää.

Kuningasrapu on kylmien vesien lahja herkkusuille. Kuningasravun pyyntikausi Norjassa on marras-joulukuussa ja rapujen keskikoko on siellä peräti yli 4 kg.
Kuningasrapu on kylmien vesien lahja herkkusuille. Kuningasravun pyyntikausi Norjassa on marras-joulukuussa ja rapujen keskikoko on siellä peräti yli 4 kg.

teksti: Kari Martiala | kuvat: Lapland Hotels

Lapland Hotels Tampere

JAA